Welkom

Welkom

woensdag 23 maart 2011

Verlaging BTW tarief een succes


De ingevoerde tijdelijke verlaging van het BTW-tarief van 19% naar 6 % op arbeid bij een renovatie of verbouwing blijkt een groot succes. Dit blijkt uit de uitkomsten van een enquete die gehouden is onder bouwend Nederland, waaronder de parketbranche. 58% geeft aan dat de aanvraag van offertes duidelijk is gestegen, terwijl 75% meer werk heeft binnengehaald. Het BTW tarief geldt voor het vernieuwen en onderhouden van vloeren en wandafwerking en daarbij de restrictie dat de werkzaamheden worden afgerond tussen 1 0ktober 2010 en 1 juli 2011. Daarnaast moet de woning ouder zijn dan 2 jaar.
Deze regel geldt evenwel niet voor het aanbrengen van een zwevende vloer, zoals laminaat of lamelparket. Het verwijderen van verlijmd tapijt hoort echter wel weer bij deze regeling. Momenteel is de bouwwereld druk bezig met onderhandeling om de termijn te verlengen gezien het feit dat de woningmarkt op deze manier een flinke impuls krijgt

vrijdag 18 maart 2011

Restvocht in vloeren

Om de bouwkosten van een woning laag te houden, worden er snellere bouwmethoden ontwikkelt. Hierdoor wordt de tijd tussen de ruwbouw en afbouw steeds korter. Dit heeft consequenties voor de vloer. Deze is vaak wel voldoende uitgehard, maar niet voldoende droog om deze te bekleden met een nagenoeg dampdichte vloerbedekking.
Vaak is het moeilijk te constateren waar eventueel restvocht in de vloer zich bevindt. Hierdoor kan een verkeerd beeld ontstaan over de werkelijke restvochtwaarde dieper in de constructie. Ik praat nu nog alleen voor alle duidelijkheid over cement dekvloeren en niet over calciumsulfaatgebonden dekvloer (anhydriet). Deze laaste vloer zal ik in een ander bericht onder de loep nemen.
Een cementdekvloer is beter vochtbestendig omdat deze ruime porien heeft, waardoor evt. vocht uit de constructievloer sneller kan verdampen.
Bij het plaatsen van een parket- of laminaatvloer is het zaak om vooraf te controleren hoeveel restvocht zich nog in de cementdekvloer bevindt. Indien er een kruipruimte in de woning aanwezig is dient men te controleren of de droog is. Indien dit niet het geval is kan men kijken of de kruipruimte geisoleerd is. Is dit het geval dan zal men van het vocht in de kruipruimte vaak geen last hebben. In de handel zijn vochtmeters die op een cementdekvloer geplaatst worden en geven een indicatie van het aanwezige restvocht. Voor een particulier geef ik het advies om aan de leverancier van de vloer te vragen of die een vochtmeting wil verrichten. Een uitstekende vochtmeting die een nauwkeurig indicatie kan geven is de zgn. carbid vochtmeting. Deze wordt helaas te weinig gebruikt in de woninginrichtings branche, maar al te vaak bij expertise bij een vochtschadeclaim.
Mocht men niet beschikken over meetapparatuur, biedt een ouderwetse methode soms uitkomst. Plaats een emmer vol water op een plastic vuilniszak op de cementdekbodem en laat die 24 uur staan. Als er na 24 uur nog condens onder zit is de vloer te vochtig.
De waarde van restvocht voor laminaat en parket is < 2,5%
Voor vragen mail mij info@voordeligstevloeren.nl

donderdag 17 maart 2011

Nog veel onduidelijkheid over laminaat

Afgelopen week kreeg ik van een woningcorporatie antwoord op een vraag van mij. Deze vraag had betrekking op een voorlichtingsavond voor nieuwe bewoners van een woningcomplex in de Achterhoek. Tijdens deze voorlichtingsavond werd verteld dat de vloeren van het complex niet geschikt waren voor het plaatsen van laminaat. Ik had twee potentiele klanten bij de nieuwe bewoners zitten. De ene klant vertelde mij, dat vanwege vocht er geen laminaat geplaatst kon worden. Hierop vanzelfsprekend een vraag bij de corporatie neergelegd. Via een mail vertelde een woordvoerder mij dat de aanwezigheid van vloerverwarming de reden was om de mensen duidelijk te maken dat laminaat hiervoor niet geschikt is. Het is jammer dat deze mensen niet goed geinformeerd zijn over de mogelijkheden van laminaat. Ik heb deze heer aangeboden om bij een volgende voorlichtingsavond gratis informatie te geven over de (on)mogelijkheden van harde vloeren in appartementen, op vloerverwarming en in vochtige ruimten. Let wel Berry Floor beschikt over een laminaatserie die niet opgebouwd is met MDF of HDF en zelfs geschikt is voor doucheruimte. Schoenmaker blijf bij je leest en breng geen rare verhalen in de wereld.

dinsdag 15 maart 2011

Kan laminaat op vloerverwarming?

Een veelgestelde vraag, waarbij voordeligstevloeren.nl een paar kanttekeningen plaatst.  Allereerst  moet je nagaan of er sprake is van elektrische  verwarming of het zogenaamde hydrosysteem (met buizen). Bij een elektrische vloerverwarming bereikt de vloer in zeer korte tijd de gewenste verwarming en bij uitschakeling de snelle afkoeling. Dit in tegenstelling tot het hydrosysteem. Ik vergelijk het altijd met mensen die moeite hebben  met de warmte als ze in een warm land uit het vliegtuig stappen. Dit geeft vaak een oncomfortabel gevoel. Bij een laminaatvloer werkt het ook zo. Bij een plotselinge verwarming ontstaat er te veel krimp in korte tijd. Bij het hydrosysteem heeft het laminaat de mogelijkheid te acclimatiseren. In negen van de tien gevallen geven laminaatfabrikanten ook geen garantie bij elektrische vloerverwarming.
Een belangrijk advies bij het leggen op vloerverwarming is ervoor te zorgen dat de vloerverwarming niet aanstaat bij het leggen. Bij het aanzetten na het leggen, doet men dit in fasen om de vloer te laten wennen aan de verandering in temperatuur. Zorg ervoor dat u ook de juiste ondervloer gebruikt op vloerverwarming. De thermosound ondervloer is uitermate geschikt  (zie hiervoor de webshop van voordeligstevloeren.nl)
Het rendement van de warmte met een laminaatvloer is sneller waarneembaar als bij een houten vloer.  De kunststof in het laminaat is een betere geleider van warmte dan hout, echter hout houdt de warmte op zijn beurt weer langer vast.
Voor meer vragen: info@voordeligstevloeren.nl

maandag 14 maart 2011

Mijn vloer in de lak, was of olie?

Een veelvoorkomende vraag bij de aanschaf van een houten vloer.De keuze keuze is afhankelijk van de eigen smaak (welke uitstraling wil ik) en hoeveel onderhoud wil ik investeren in de vloer?
LakvloerenAls je niet veel energie wilt steken in het onderhoud van een vloer kun je het beste kiezen voor een gelakte vloer. Deze is namelijk makkelijk schoon te maken en vergt bijna geen onderhoud. Door de steeds betere kwaliteit watergedragen lakken is de vloer ook erg slijtvast. Let wel, je kunt kiezen voor een matte of glanzende lak. Bij een glanzende vloer, zijn vlekken en stof sneller zichtbaar. Er zijn zelfs nu matte lakken verkrijgbaar die de uitstraling van een vloer in de olie of was erg benadert.
Olie- en wasvloeren
Een vloer die behandeld is met olie of was vraagt meer onderhoud. Dat komt doordat olie- en wasvloeren gevoeliger zijn voor vlekken dan lakvloeren. Olie en was vormen daarentegen geen laag, waardoor het hout kan blijven ademen en ook aan blijft voelen als hout. Het warme en natuurlijke karakter van hout blijft zo behouden. Wanneer een vloer - om wat voor reden dan ook - slijtplekken gaat vertonen, zijn deze simpel plaatselijk bij te werken. Beschadigingen zijn minder zichtbaar dan bij vloeren die met lak behandeld zijn. Dit geldt in het bijzonder voor donkere houtsoorten.

Laatst las ik op een website voor onderhoud en schoonmaken van vloeren, dat het bedrijf een gelakte vloer niet meer in de olie ging zetten. Ze bedoelen echter wat anders; Als je eenmaal gekozen hebt voor een geoliede vloer kun je daar geen gelakte vloer meer van maken. Doordat de olie en was in het hout dringen, hecht een laklaag die je later aanbrengt niet meer. Andersom is wel mogelijk: een gelakte vloer kan later met olie en / of was worden afgewerkt. De laklaag moet dan wel eerst helemaal verwijderd worden.

zondag 13 maart 2011

Al een week bezig om informatie te vergaren over het gebruik van weekstoffen in PVC vloeren.
Weekmakers zijn stoffen die kunststoffen elastisch maken. De vraag voor onderzoek is afkomstig van iemand die zelf laminaat verkoopt en geen PVC vloeren. Dit is in mijn geval ook zo. Ik wil bij deze dan ook vooral vermelden dat ik niets tegen PVC vloeren heb, integendeel. Momenteel zijn er fantastische PVC vloeren te koop die mijns inziens zeer geschikt zijn voor bijvoorbeeld een winkel. Hierop aansluitend, ik was afgelopen weekend op bezoek bij een boetiek in Ulft, waar ze een mooie laminaatvloer hadden liggen. Deze vloer had echter een verkeerde ondervloer, waardoor het loopgeluid erg storend was. Om het loopgeluid volledig te reduceren had ik de eigenaar een pvc vloer geadviseerd. De kans op krassen is dan weliswaar iets sneller aanwezig, maar het is wel zo rustig in de zaak om de keuze voor een leuk kledingstuk te vergemakkelijken. Voor belangstellenden; het betreft hier Erna's Boetiek in Ulft. Ik blijf doorgaan met het vergaren van info over weekmakers in PVC vloeren, maar niet vanuit het oogpunt om mensen meer voor laminaat te laten kiezen. voor meer vragen info@voordeligstevloeren.nl

donderdag 10 maart 2011

Waarom kiezen voor Berryfloor?


Top kwaliteit
Uitgeholde woorden als “topkwaliteit” en “tijdloze schoonheid” mogen voor Berry Floor zonder schroom weer opgeblonken worden. Alle Berry Floor laminaatvloeren hebben minstens classificatie 32 – dat betekent: geschikt voor matig commercieel gebruik, en dus zeker sterk genoeg om er uw thuisvloer mee te bedekken. Maar ze zijn evengoed geschikt voor winkels, restaurants, scholen en noem maar op. Wat u ook kiest: al onze producten zijn onderhevig aan de strengste productie-eisen en doortastende kwaliteitscontroles.
Uitgebreide keuze
Daarnaast heeft Berry Floor, omdat ze uw persoonlijke wensen ernstig nemen, 11 collecties en niet minder dan 100 decors in de aanbieding. Korte of lange planken, verschillende houtsoorten, verrassende combinaties, diverse afwerkingen, kleuren en accessoires: Berry Floor zet geen maat op uw creativiteit.
Eenvoudige lijmloze plaatsing met BerryLOC®
Waar het bij andere vloeren een gevecht in regel kan opleveren om alles degelijk geïnstalleerd te krijgen, is het Berry Floor laminaat uitgerust met het revolutionaire en gepatenteerde BerryLOC®. Dat stelt u in staat om alles zonder moeite zelf te plaatsen. Eenvoudig, snel en zonder lijm, hamer of slagblok. Eén en ander werd speciaal ontworpen met het oog op een buitengewone trekvastheid. Anders gezegd: uw planken zitten rotsvast en zullen niet in beweging komen.
BerryLOC® X-treme voor een ultrasnelle installatie
BerryLOC® X-treme, verkrijgbaar op de nieuwe collectie Grandioso, gaat nog een hele stap verder dan het gewone BerryLOC®. Niet alleen is het sluitmechanisme een stuk sterker, de plaatsing is nog gemakkelijker én verloopt tot 30% sneller.
De hoogste afwerkingsgraad
Men behoeft geen magische spiegel om te leren dat Berry Floor de mooist afgewerkte laminaatvloeren op de markt brengt. Dankzij geavanceerde technieken als de Lasercut® Technology, die alles met een lasergestuurde precisie uitsnijdt, valt daar gewoon niet naast te kijken. Een tot in de puntjes verzorgd eindresultaat is het gevolg: matte afwerking, subtiele V-groeven, een natuurgetrouwe hout- of tegelstructuur, een efficiënte geluiddemping, ongewone afmetingen – u kan het zo gek niet verzinnen of de happy ending werd al voor u uitgeschreven.

Garanties
Berry Floor schenkt u een levenslange garantie op het Berry Loc en Berry Loc Xtreme systeem. Daarnaast geven wij ook nog eens probleemloos 25 jaar garantie op het laminaat en 10 jaar op de Hydro Plus producten. Als dit geen droomscenario is! U kunt uw leven lang van Berry Floor genieten.

woensdag 9 maart 2011

Massieve vloerdelen in je huis.

Ondanks de komst van lamelparket en duo/multiplanken, blijven massieve vloerdelen nog altijd in trek. Ze geven de klant meer het gevoel van een echte houten vloer.
In Nederland hebben wij echter te maken met een klimaat waarbij er grote verschillen zijn in de relatieve luchtvochtigheid.
Hout is een hygroscopisch materiaal, oftewel het trekt vocht aan. Door wisselingen in temperatuur tijdens de verschillende seizoenen en daardoor een relatieve luchtvochtigheid die in een jaar kan variëren van 20% tot wel 90%, zullen massieve vloerdelen extreem blijven reageren. De mate van krimp en uitzetting is ca 0,5 - 1% maar ALLEEN in de BREEDTE.
Dat lijkt niet zoveel, maar 0,5 % van een 5 meter brede vloer is 2,5 cm. (in de praktijk: vele malen een klein kiertje tussen de planken onderling)
Bij het verwerken van massief vloerhout moet daar rekening mee gehouden worden: Meestal wordt er een ruimte onder de plint vrijgehouden waarin het vloerhout kan bewegen. Soms kiest men ervoor om in die kier een rubberblokje te leggen. Een ander verschijnsel bij massieve vloerdelen is de zgn. schoteling van de vloerdelen. Het verhaal dat je een massieve vloer vaker kunt schuren krijgt hier een andere betekenis. Een vloer die is gaan schotelen, kan vaak helemaal niet geschuurd worden. Daarnaast kan een massieve vloer maar geschuurd worden tot de messing.
Lamelparket en/of multiplanken kennen het verschijnsel van werking in veel mindere mate,  daar deze planken opgebouwd zijn uit meerdere lagen, die tegengesteld van elkaar werken.
Kan men trouwens zien als men over een vloer loopt hoe dik de vloer is?
Laat u goed voorlichten bij de aankoop van een vloer, dit kan u namelijk veel ellende besparen. Indien u een verkoper tegenkomt die adviseert om een massieve vloer zwevend te gaan leggen, krap uzelf dan even achter de oren. .

dinsdag 8 maart 2011

Ondervloeren op een zwevende vloer in appartementen

Zwevende dekvloeren
Conform het bouwbesluit is het noodzakelijk bij veel nieuw te bouwen of als nieuw te renoveren appartementsgebouwen om zwevende vloeren toe te passen. Alleen dan kan worden voldaan aan de eisen op het gebied van geluidsisolatie. Steeds vaker bovendien komt het voor dat voldoen aan het bouwbesluit niet voldoende is, en er om verschillende reden verhoogde contactgeluideisen  van minimaal 10 dB verplicht worden. Bij zwevende dekvloeren heeft een gietvloer (Anhydriet) de voorkeur boven een traditionele dekvloer omdat het op isolerende (vaak verende) ondergronden in veel gevallen moeilijk is om de gevraagde druksterkte te behalen. Met een gietvloer is de druksterkte gegarandeerd. U moet bij het plaatsen van een laminaat- of parketvloer wel rekening houden met de vochtmeting. Deze is anders dan bij een cementdekvloer.
Waar veel verwarring over is bij Verenigingen van Eigenaren is het gebruik van de ondervloer. De VvE stelt in contracten vaak dat de bewoner een ondervloer moet plaatsen onder een harde vloer, die een contactgeluidsisolatie heeft van minimaal 10 dB getest door TNO. Echter TNO heeft geen enkele ondervloer getest op een zwevende dekvloer waarbij minimaal 10 dB contactgeluidsisolatie is bereikt!!!
Indien mensen een ondervloer gaan gebruiken op een zwevende dekvloer die door TNO is getest en een resultaat heeft gehaald van minimaal 10 dB contactgeluidsisolatie zal dit  een averechts effect hebben en de waarde van isolatie naar beneden halen!!!
Indien hier vragen of opmerkingen over zijn ga dan naar info@voordeligstevloeren.nl

maandag 7 maart 2011

BerryFloor, dessins in alle soorten en maten

Wat uw smaak in interieurinrichting ook mag zijn, het enorme gamma van laminaatvloeren van BerryFloor bevat zeker een laminaatparket dat speciaal voor u bedacht is.

Met BerryFloor kiest u voor de meest vooruitstrevende laminaat vloerbedekkingen.
De zwevende meerlagige laminaat vloerbedekkingen van BerryFloor worden gefabriceerd volgens de meest gesofisticeerde productieprocessen en onderworpen aan de strengste controles. Bovendien zijn ze voorzien van gepatenteerde systemen die hun functionaliteit verbeteren en hun schoonheid nog verhogen.

Het plaatsen van een laminaatvloer... een klus die u gemakkelijk zelf aankunt.
Dankzij het gepatenteerde lijmloze bevestigingssysteem BerryLOC® kunt u uw laminaatvloer Château, Residence, Regency, Lounge, Hacienda, Cottage, Loft Select, Castle Rock, Casa, Casa for Kids, Disney, Tiles, Loft Project of Citadel zelf plaatsen.
En wilt u het werk toch door professionele parketleggers laten uitvoeren, wordt het vereiste aantal werkuren dankzij dit systeem aanzienlijk verminderd. Makkelijker of sneller kan niet.

zondag 6 maart 2011

Licht en ruimte

Hoe creeert u sfeer en een ruimtelijk effect? Een ruimtelijk effect wordt gecreëerd door een strakke Lichte vloer te combineren met lichte wanden. Hoe lichter en koeler de kleuren, hoe groter de ruimte lijkt. Donkere en warme kleuren maken de ruimte kleiner en knusser.

V-groef voor een verlengd effect
Wanneer u kiest voor een laminaatvloer van www.voordeligstevloeren.nl, heeft u keuze uit vloeren met of zonder V-groef aan de lange zijde. Maar ook een kopse vellingkant is mogelijk. Wilt u de ruimte optisch verlengen, dan kunt u het beste kiezen voor een vloer met V-groef. Let wel: De V-groeven wel in de richting van het licht om het effect nog eens extra te benadrukken. Zodra u de V-groeven niet met het licht meelegt, onstaat er een zeer onrustige vloer als gevolg van schaduwvlekken. Voor meer advies neem dan contact op.

vrijdag 4 maart 2011

Wat te doen met radiatorpijpen?

Niks ten nadele van klusbedrijven, maar ik zie dikwijls dat veel mensen problemen hebben om het laminaat netjes af te werken rond radiatorpijpen. Een veel voorkomende oplossing is om twee zaagsneden te maken die schuin naar de muur lopen. Dit doet men vaak als de radiatorbuis in het midden van een plank zit. De tip van Hansparket is als volgt. Zorg dat je de kopse naad van een hele plank tegen de buis legt (rekening houden met zwelruimte) en aanhelen met restant plank, waar je aan de kopse naad 1 of 2 rondingen met decoupeerzaag uithaalt. De uiteindelijke afwerking kun je dan doen met rozetten. Hiermee ben je dus altijd verlost van zaagsneden. Deze regel geldt voor elk obstakel (bv. trap). Zorg dat je altijd de kopse naad bij een obstakel legt.

woensdag 2 maart 2011

Keuken op het laminaat?

Ik krijg in de praktijk dikwijls te maken met de vraag of de keuken op het laminaat geplaatst kan worden. De vraag wordt in 9 van de 10 gevallen ingegeven door de keukenleverancier. De reden heeft vaak te maken met levertijden. De mensen die een nieuwe woning krijgen, willen  snel deze woning betrekken. De verschillende leveranciers hebben echter te maken met levertijden. De keukenleverancier heeft vaak een langere levertijd dan de laminaatleverancier. Om de uiteindelijke oplevering niet in gevaar te laten komen, wordt er doodleuk verteld : "Leg eerst maar het laminaat, dan plaatsen wij daarna de keuken." Laminaat is een produkt dat te maken heeft met krimp en uitzetting. De mate waarin is afhankelijk van de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte. Indien nu de keuken op het laminaat geplaatst wordt, heeft de vloer op die plek geen mogelijkheid meer om "te werken". De vloer gaat dan op zoek naar een ruimte waar ie wel kan uitzetten. Een mogelijk gevolg is dat de vloer omhoog komt ofwel het zgn "bollen". Tevens kan er een kraakgeluid in de vloer ontstaan door de vele spanning die op het laminaat komt. Wees verstandig en plaats nooit een keuken op het laminaat. Leg het laminaat tot een centimeter van de stelpoten en plaats daar de stootprofiel van het aanrecht op.

dinsdag 1 maart 2011

Hans Parket komt met een nieuwe weblog

Vandaag is het dan zover. Een nieuwe weblog, waarbij er wordt ingegaan op allerlei zaken die te maken hebben met harde vloeren. Hans Parket is onderdeel van voordeligstevloeren.nl, waarbij het accent komt te liggen op informatie.
Vanzelfsprekend staan wij open voor alle vragen op het gebied van harde vloeren. Hierbij kan men denken aan vloeren voor in appartement, leginstructie, luchtvochtigheid, onderhoud, etc.
Wij zullen proberen om zo objectief mogelijk antwoord te geven op uw vragen.