Welkom

Welkom

woensdag 23 maart 2011

Verlaging BTW tarief een succes


De ingevoerde tijdelijke verlaging van het BTW-tarief van 19% naar 6 % op arbeid bij een renovatie of verbouwing blijkt een groot succes. Dit blijkt uit de uitkomsten van een enquete die gehouden is onder bouwend Nederland, waaronder de parketbranche. 58% geeft aan dat de aanvraag van offertes duidelijk is gestegen, terwijl 75% meer werk heeft binnengehaald. Het BTW tarief geldt voor het vernieuwen en onderhouden van vloeren en wandafwerking en daarbij de restrictie dat de werkzaamheden worden afgerond tussen 1 0ktober 2010 en 1 juli 2011. Daarnaast moet de woning ouder zijn dan 2 jaar.
Deze regel geldt evenwel niet voor het aanbrengen van een zwevende vloer, zoals laminaat of lamelparket. Het verwijderen van verlijmd tapijt hoort echter wel weer bij deze regeling. Momenteel is de bouwwereld druk bezig met onderhandeling om de termijn te verlengen gezien het feit dat de woningmarkt op deze manier een flinke impuls krijgt

2 opmerkingen:

  1. Hii
    Bedankt voor het delen Krono.I vond dit bericht aan iedere informative.It zijn is ook zeer nuttig voor elk lichaam.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Informatie is vrij goed en onder de indruk me veel . Dit artikel is vrij diepgaand en geeft een goed overzicht van het onderwerp.
    houten vloeren denhaag

    BeantwoordenVerwijderen