Welkom

Welkom

dinsdag 8 maart 2011

Ondervloeren op een zwevende vloer in appartementen

Zwevende dekvloeren
Conform het bouwbesluit is het noodzakelijk bij veel nieuw te bouwen of als nieuw te renoveren appartementsgebouwen om zwevende vloeren toe te passen. Alleen dan kan worden voldaan aan de eisen op het gebied van geluidsisolatie. Steeds vaker bovendien komt het voor dat voldoen aan het bouwbesluit niet voldoende is, en er om verschillende reden verhoogde contactgeluideisen  van minimaal 10 dB verplicht worden. Bij zwevende dekvloeren heeft een gietvloer (Anhydriet) de voorkeur boven een traditionele dekvloer omdat het op isolerende (vaak verende) ondergronden in veel gevallen moeilijk is om de gevraagde druksterkte te behalen. Met een gietvloer is de druksterkte gegarandeerd. U moet bij het plaatsen van een laminaat- of parketvloer wel rekening houden met de vochtmeting. Deze is anders dan bij een cementdekvloer.
Waar veel verwarring over is bij Verenigingen van Eigenaren is het gebruik van de ondervloer. De VvE stelt in contracten vaak dat de bewoner een ondervloer moet plaatsen onder een harde vloer, die een contactgeluidsisolatie heeft van minimaal 10 dB getest door TNO. Echter TNO heeft geen enkele ondervloer getest op een zwevende dekvloer waarbij minimaal 10 dB contactgeluidsisolatie is bereikt!!!
Indien mensen een ondervloer gaan gebruiken op een zwevende dekvloer die door TNO is getest en een resultaat heeft gehaald van minimaal 10 dB contactgeluidsisolatie zal dit  een averechts effect hebben en de waarde van isolatie naar beneden halen!!!
Indien hier vragen of opmerkingen over zijn ga dan naar info@voordeligstevloeren.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten