Welkom

Welkom

dinsdag 15 maart 2011

Kan laminaat op vloerverwarming?

Een veelgestelde vraag, waarbij voordeligstevloeren.nl een paar kanttekeningen plaatst.  Allereerst  moet je nagaan of er sprake is van elektrische  verwarming of het zogenaamde hydrosysteem (met buizen). Bij een elektrische vloerverwarming bereikt de vloer in zeer korte tijd de gewenste verwarming en bij uitschakeling de snelle afkoeling. Dit in tegenstelling tot het hydrosysteem. Ik vergelijk het altijd met mensen die moeite hebben  met de warmte als ze in een warm land uit het vliegtuig stappen. Dit geeft vaak een oncomfortabel gevoel. Bij een laminaatvloer werkt het ook zo. Bij een plotselinge verwarming ontstaat er te veel krimp in korte tijd. Bij het hydrosysteem heeft het laminaat de mogelijkheid te acclimatiseren. In negen van de tien gevallen geven laminaatfabrikanten ook geen garantie bij elektrische vloerverwarming.
Een belangrijk advies bij het leggen op vloerverwarming is ervoor te zorgen dat de vloerverwarming niet aanstaat bij het leggen. Bij het aanzetten na het leggen, doet men dit in fasen om de vloer te laten wennen aan de verandering in temperatuur. Zorg ervoor dat u ook de juiste ondervloer gebruikt op vloerverwarming. De thermosound ondervloer is uitermate geschikt  (zie hiervoor de webshop van voordeligstevloeren.nl)
Het rendement van de warmte met een laminaatvloer is sneller waarneembaar als bij een houten vloer.  De kunststof in het laminaat is een betere geleider van warmte dan hout, echter hout houdt de warmte op zijn beurt weer langer vast.
Voor meer vragen: info@voordeligstevloeren.nl

1 opmerking:

  1. Hii
    Bedankt voor het delen Krono.I vond dit bericht aan iedere informative.It zijn is ook zeer nuttig voor elk lichaam.

    BeantwoordenVerwijderen